sunnuntaina, huhtikuuta 24, 2011

Veikko Vennamon perilliset

"Suomi on ajautumassa taloudelliseen sekä poliittiseen konkurssiin. Poliittiset vallassaolijat uskottelevat kansalle, että talouden kasvumerkit ovat näkyvissä." Näin kirjoitti Timo Soini 29.1.2011 blogissaan. Eihän siinä mitään, saahan Suomessa kirjoitella. Vaali-iltana katselin, miten Timollakin letkauttelu oli jäänyt pienemmälle, ja otsalle kohosi kirpeä hiki. Sanoista otetaan nyt vastuu, kun Persut astuvat hallitukseen.

"Suomi on ajautumassa taloudelliseen sekä poliittiseen konkurssiin." Jokin tuossa haiskahti mielestäni pahasti. Asuin itse lausuman aikana Saksassa, ja sieltä käsin katseltuna oma kuvani tilanteesta oli täysin päinvastainen. Kyllä Timo tietää, miten Eurooppa lepää. Ymmärrän kyllä poliittisen paatoksen, ja iskevän retoriikan, mutta miksi ihmeessä sitten pitää kusettaa kansaa, rankasti? Taisi Veikko Vennamo sanoa, että hän vierastaa vain valhetta ja harhaluuloja. Oheen vähän tilastoa:

Suomen pankin johtokunnan varapuheenjohtaja Pentti Hakkarainen totesi helmikuussa, että Suomen talouden kasvu lähtee yleensä viennistä ja siirtyy kulutukseen ja lopulta investointeihin. Vienti on lähtenyt ennakoitua parempaan vetoon. Myös kulutuskysyntä on pysynyt hyvänä ja kuluttajien luottamusindeksi antaa osviittaa kysynnän jatkuvan vahvana. Kasvun haasteena ovat tuotannolliset investoinnit. Monilla toimialoilla on käyttämätöntä kapasiteettia ja useilla yrityksillä mahdollisuus hyödyntää Suomen ulkopuolella olevia tuotantoyksiköitään. Kasvu vauhdittuu, kun yritykset saadaan mukaan investointeihin - ilman niitä kehitys jää polkemaan paikalleen. Jälleen hyvä opetus, missä raha syntyy. Raha, ja sitä myöten veromarkat syntyvät yrittäjyydellä ja työtä tekemällä.

"Suomi on ajautumassa taloudelliseen sekä poliittiseen konkurssiin."

Poliittinen konkurssi meillä on koettu, siitä todisteena on Perussuomalaisten 39 kansanedustajaa. Taloudellinen konkurssi ja sillä pelottelu on huuhaata, juuri sitä samaa valehtelua, jota Veikko Vennamo -vainaa aikanaan vierasti. Palataan kahden vuoden kuluttua asiaan, lupaan muistuttaa Timo Soinia tuosta konkurssista. Samalla aion kysyä, milloin EU katuu, jotta osaan varautua.